NoBody
Numarul mesajelor : 24 Data de inscriere : 24/10/2009 Varsta : 31 Localizare : Roma
| Subiect: [Tutorial] creare harti 1hp etc. Sam Oct 24, 2009 9:14 pm | |
| Autor : Chaos Sursa : http://www.mapping.roDescriere : va voi arata cum se face o simpla mapa gen 1 hp doar ca eu voi face 50 hp [size=120] Pasul 1 : Creearea hartii[/size] a) -creem un cub [ dreptunghi ]b) - o facem sa arate ca o camera, selectam cubul [ click dreapta ] si alegem hollow , iar ca numar eu am ales 2 [ grosimea in unitati ]c) - selectam unealta clipping tool , adica aceasta : si o sa tai camera pe jumate d) - acum selectam tavanul si peretii din partea de sus dupa ce am taiat camera ca in poza anterioara si alegem unealta toogle texture , adica aceasta : si ii texturam cu textura sky e) - eu am mai texturato putin si arata cam asa [size=120] Pasul 2 : Creearea entitatilor[/size] a) - Daca deja stiti ceva mapping , sper ca veti pricepe ceva din ce voi face cu aceste 3 entitati de baza,eu am pus 3 entitati in mijlocul harti : prima entitate : info_map_parameters [ jucatorii sa nu poata cumpara arme ] a doua entitate : light_enviroment se foloseste doar daca ai facut sky sa fe lumina , daca nu faceam sky , atunci faceam mai multe entitati light a treia entitate : game_player_equip setez ce arma sai dea la jucator,adica eu voi alege knifeb) - acum alegem o textura oarecare , si mai creem un cub langa cel recent facut carel facem iar cu hollow unde voi pune 3 counter si 3 terroc) - in mijloc voi face o entitate numita : game_player_hurt care va seta viata jucatorului si ii voi pune numele hurtd) - acum sub fiecare jucator facem 2 blocks [ eu am ales sa le fac cu textura aatriger ] e) - acum luam fiecare block de sus in parte si il facem trigger_multiple si la target punem hurte) - acum dupa ce am facut toate blocks de sus trigger_multiple, mergem la cele de jos si le facem pe rand trigger_teleport , acu mergem pe rand la fiecare si voi pune si target [ de exemplu la counter , voi pune la primu counter la target : ct1 , apoi la urmatorul ct2 si la urmatorul ct3 , si asa si la terro doar ca t1 , t2 , t3 ]f) - acum mergem pe harta noastra si facem destinatiile la teleport [ ct1 / ct2 / ct3 , t1/t2/t3 ]g) - acu selectam iar cubul , dar cel unde sunt playerii sil texturam cu textura black[size=120] Si nea iesit asa ceva :[/size] [size=100] Download .Bsp : http://fbx.ro/8ets2bjaz4bx5pv4 Pentru download .rmf , postati aici si vil dau prin PM[/size] | |
|